Vælg en side

En hjemmeside om kaffe

Filterkaffe.dk

Kaffe reviews

Vi smager mange forskellige kaffer. Dem fortæller vi mere om her på sitet, så du kan få indblik i en verden af kaffe.

Black Power

Sort kaffe. Er du kaffedrikker, så starter din morgen formentlig med at sætte kaffe over. Og måske drikker du endda din kaffe sort.

Med en sjat mælk

Tager du din kaffe med en sjat mælk? Det behøver ikke være cappuccino, caffe latte eller noget andet fornemt for at være godt.

Må vi byde på en kop filterkaffe?

Kaffe er en enormt populær drik og med god grund. Der findes en næsten uendelig mængde af forskellige måder, man kan lave og drikke kaffe på, så der er altid noget nyt at opleve.

Sort kaffe, iskaffe, kaffe med mælk, kaffe med likør, cappucino, latte og americano er blot få ud af mange forskellige måder at servere og nyde den populære bønne på. Men klassikeren over dem alle må jo være den fantastiske filterkaffe.

Hvis du også er kaffeelsker, vil du helt sikkert nikke genkendende til det hyggelige og dejlige ved at drikke en kop kaffe.

Mange forbinder kaffen med morgenstunden, hvor man har mulighed for at nyde en stille stund og slappe af, inden dagen begynder.

Kaffen hjælper med at give dig energi – hvis du altså drikker kaffe med koffein, og det kan hjælpe dig med at føle dig mere oplagt til dagen foran dig.

Det kan også være, du forbinder kaffen med en rolig stund om eftermiddagen eller med hyggelige aftaler med venner.

For mange mennesker, virker kaffen som en form for samlingspunkt for familie, og venner, og som lægger op til gode snakke og sjove stunder sammen.

Kaffe kan laves til at være bitter, mild eller sød, og de mange forskellige typer af kaffer gør det derfor muligt at nyde kaffe lige meget, hvilken smag du selv foretrækker.

Tager du til andre lande, vil du også ofte opleve, at deres kaffetraditioner er anderledes end herhjemme.

Det gælder især, hvis du forlader de vestlige lande. Her er der masser af spændende inspiration at hente, og måske finder du en ny yndlingskaffe ved at rejse.

Endnu en grund til at elske kaffe er, at den kan have nogle positive egenskaber. Udover at give dig energi, kan kaffen nemlig skærpe din hjerne og øge din præstationsevne.

Herunder kommer vi ind på mange af de forskellige dele af det store kaffeunivers, så hvis du er glad for kaffe, skal du bare læse videre.

Pour over kaffe eller den almindelige kaffemaskine

Der er ikke som sådan nogen rigtig eller forkert måde at lave kaffe på.

Den rigtige måde for dig kan komme an på din egen smag, dine rytmer, og hvor meget tid du vil sætte af til kaffen, og hvor højt du går op i forskellige detaljer.

Så længe du nyder din kaffe, så laver du kaffen rigtigt!

To meget typiske måder at lave kaffe på er med en helt almindelig kaffemaskine eller med pour over kaffe.

Ikke alle har plads til, lyst til eller mulighed for at have en kaffemaskine stående, og pour over kaffe er derfor en mere pladsbesparende løsning for dem for stadig at få den elskede, daglige kop kaffe.

Hvis du har en kaffemaskine, er det vigtigt at holde den ren.

Det betyder både kanden og filter skal være rene. Dette er nemlig, fordi kaffen smager bedre, når den er lavet i en ren kaffemaskine.

Selvom de fleste nok ikke har tid eller mulighed for at gøre den grundigt rent hver eneste dag, er det godt at sigte efter i det mindste bare at få den skyllet af efter brug og så gøre den rent, når du har mere tid.

Hvis en kaffemaskine ikke lige er dig, kan du også vælge pour over kaffe.

For at få det bedste resultat ud af din pour over kaffe, er det en god idé at sørge for at følge nogle gode anvisninger, indtil du har godt styr på det selv.

Hele kaffebønner

Hvis du elsker at lave og drikke kaffe, der er lavet på en mere gammeldags og traditionel måde, så er hele kaffebønner vejen frem.

At lave kaffe med hele kaffebønner er en stor fordel, da de er bedre til at holde på smag og aroma end formalet kaffe.

Kaffebønner har det derfor med at være foretrukne blandt kaffeentusiaster, der går højt op i kvaliteten af deres kaffe.

Når du skal riste dine hele kaffebønner, er der flere måder at gøre det på, og den rigtige måde kommer helt an på dine egne præferencer.

Du kan også købe kaffebønnerne allerede ristet og også her kan du vælge alt efter, hvad du foretrækker.

Det er dog vigtigt at være opmærksom på, hvor gamle kaffebønnerne er. De skal nemlig gerne være så frisk ristede som muligt og helst inden for tre måneder.

Foretrækker du for eksempel mørkristede bønner? Disse har mere bitre toner, hvilket nogle foretrækker. Hvis du til gengæld hellere vil have mere frugtige og bløde toner, skal bønnerne gerne være lysristede.

Du kan også vælge noget midt i mellem, nemlig mellemristede bønner. Det vigtigste er, at du kommer til at nyde kaffen.

Kaffebønner dyrkes i mange lande rundt omkring i verden, og disse forskellige kaffebønner kan medbringe forskellige smage.

Blandt nogle af de største kaffeproducerende lande findes

  • Brasilien
  • Colombia
  • Vietnam
  • Etiopien
  • Indonesien

Starbucks og Lavazza kaffebønner

Det er ikke til at komme udenom Starbucks og deres enorme indflydelse, når man snakker om kaffe.

Den populære amerikanske kæde er den største i verden, når det kommer til kaffebarer, og man ser dem efterhånden lige meget, hvor man rejser hen.

Starbucks er derfor også en fast del af manges daglige rytme, og er en fast destination for mange, når de har lyst til kaffe.

Hvis du er stor fan af Starbucks populære kaffe, så kan du faktisk også lave det selv.

Det er nemlig muligt at købe Starbucks kaffebønner, så du kan tage dem med hjem og bruge dem i din egen kaffe derhjemme uden at skulle hen til den nærmeste Starbucks kaffebar.

Bønnerne kan købes i forskellige versioner som for eksempel “Dark Roast” og “Blonde Roast”, så du kan få lige præcis den type kaffe, du elsker.

Et andet populært mærke, der laver gode kaffebønner, er Lavazza.

Lavazza er en italiensk producent af malede kaffebønner, der typisk bruges til espresso.

Der er enormt mange Lavazza kaffe varianter at udforske, og mærket er derfor oplagt til de fleste kaffeelskere lige meget, hvad deres præferencer er.

Det findes nemlig forskellige blandingsforhold og styrker, og der derfor masser af mulighed for at gå på opdagelse.

Formalet kaffe

Hvis du ikke er interesseret i at købe hele kaffebønner, kan du sagtens bare købe formalet kaffe i stedet og stadig få rigtig god kaffe.

Der findes forskellige formalingsgrader, som passer til forskellige typer af bryggemetoder. Det kunne for eksempel være til stempelkaffe, filterkaffe eller formalet espressokaffe.

Her er kaffen til stempelkaffe den, der er grovest malet, og dernæst kommer filterkaffen.

Espressokaffen er den finest formalede kaffe.

Grovheden af den formalede kaffe har stor betydning for brygningen, da det påvirker, hvor hurtigt vandet løber gennem kaffen.

Espresso kaffe skal brygges ved, at vandet langsomt løber gennem kaffen, og derfor er kaffen meget fint formalet.

Velkommen i filterkaffens verden. Og nu er det tid til en kop kaffe!